Terveydenhuolto: Kävely ja juokseminen: Mikä liike sopii sinulle?

Muokkaa |West Feng Benqing sanoi terveellisesti

Graafinen |West Feng Benqing sanoi terveellisesti

Lue tämä artikkeli viisi minuuttia, toivotan teille onnellista lukemista

01【Johdanto】

Terveellisen elämän jatkamisen tiellä käveleminen ja juokseminen ovat epäilemättä kaksi suosituinta urheilutapaa.Ne ovat yksinkertaisia ​​ja helppoja, ilman erityisiä paikkoja ja laitteita, jotka sopivat kaiken ikäisille ihmisille.Kävelyssä ja juoksemisessa on kuitenkin merkittäviä eroja liikunnan voimakkuuden, vaikutusten ja sopivien ihmisten suhteen.Joten kuinka meidän pitäisi valita näiden kahden urheilutavan edessä löytää meille sopivin tapa?Tässä artikkelissa tutkitaan kävelyn ja yksityiskohtaisen toiminnan etuja ja haittoja ja antaa sinulle joitain käytännön ehdotuksia.

02【Esimerkki Kuvaus】

Mr. Zhang on keskimmäinen toimistotyöntekijä.Fyysisen tilansa parantamiseksi hän päätti aloittaa liikunnan.Aluksi hän päätti juoksua, mutta luopui pian fyysisen voimansa vuoksi.Myöhemmin hän muuttui päästäkseen töihin joka päivä, ja asteittain sopeutumisen jälkeen hän lisäsi kävelymatkaa ja aikaa.Muutaman kuukauden kuluttua herra Zhangin paino laski, ja hänen henkistä tilaansa parani merkittävästi.

Neiti Li on nuori valkoinen työntekijä.Hän päätti juoksua päivittäisellä tavalla ja vaati pitkää etäisyyttä, joka juoksee useita kertoja viikossa.Juoksu teki hänestä ohuen hahmon ja käytti myös hänen tahdonvoimaa ja kestävyyttä.

Nämä kaksi esimerkkiä kertovat meille, että kävelyllä ja juoksemalla molemmilla on omat sovellettavat ihmiset ja edut ja haitat.

03【Erityiset menetelmät】

1. Ymmärrä kävelyn ja juoksun ominaisuudet

  1. Kävely: Kävely on matala -intensiteetti, matala riski aerobinen liikunta, joka sopii kaiken ikäisille ihmisille.Se voi auttaa parantamaan sydän- ja keuhkojen toimintaa, edistämään verenkiertoa, parantamaan nivelten joustavuutta ja vähentämään fyysistä painetta.Tapahtumapaikalla käveleminen on alhainen, se voidaan suorittaa ulkona tai sisätiloissa, eikä liikuntavaurioiden aiheuttaminen ole helppoa.

  2. Juoksu: Juoksu on korkean umpeen aerobinen harjoitus, joka voi nopeasti parantaa sydän- ja keuhkojen toimintaa, parantaa lihasvoimaa ja edistää aineenvaihduntaa.Suuri vaikutus kehoon vaatii kuitenkin tietyn fyysisen voiman ja kestävyyssäätiön, joka ei sovellu aloittelijoille tai ihmisille, joilla on huono fyysinen tila.Lisäksi juoksemisen on myös valittava oikea paikka ja oikeat juoksukengät urheiluvaurioiden välttämiseksi.

2. Valitse henkilökohtaisten olosuhteiden mukaan harjoitusmenetelmä

  1. Aloittelijat tai ihmiset, joilla on huonot fyysiset olosuhteet: On suositeltavaa valita kävely aloitusharjoittelumenetelmäksi.Pidentämällä vähitellen kävelyaikaa ja etäisyyttä, kehon sopeutumiskyky ja kestävyys paranevat vähitellen.Kun fyysinen kunto paranee, harkitse asteittain siirtymistä juoksemiseen.

  2. Ihmiset, joilla on tietty liikunnan perusta: Voit valita kävelyn tai juoksun kiinnostuksen kohteidesi ja tarpeidesi mukaisesti.Jos pidät rento ja onnellinen urheiluilmapiiri, voit valita kävellä; Jos etsit haasteita ja ärsykkeitä, voit valita.Tietysti voit myös yhdistää kävelyn ja juoksemisen suorittamaan erilaisia ​​liikuntajärjestelyjä.

04【Varotoimenpiteet】

  1. Riippumatta kävelystä tai juoksusta, sinun on ylläpidettävä oikeaa asentoa liikunnan vaurioiden välttämiseksi.Kun kävelet, sinun tulee pitää kehosi suorana ja kääntää käsivarret luonnollisesti;vauhtiMaan maa ja vahvuus, jotta vältetään liiallinen vaikutus polveen ja nilkkaan.

  2. Oikea lämmin -UP -aktiviteetit ja venytysliikkeet ennen liikuntaa kehon joustavuuden parantamiseksi ja liikuntavaurioiden riskin vähentämiseksi.

  3. Säädä liikunnan voimaa ja aikaa fyysisen tilan ja tunteiden mukaan liiallisen liikunnan välttämiseksi ja fyysisen väsymyksen tai vamman aiheuttamiseksi.

  4. Kiinnitä huomiota hengitykseen ja rytmiin liikunnan aikana, ylläpitä vakaa hengitys ja vauhti liikunnan vaikutuksen parantamiseksi.

05【Liittyvät ehdotukset】

  1. Yhdistettynä ruokavalion säätöön paremman liikuntavaikutuksen saavuttamiseksi.Kohtuullinen ruokavalio voi tarjota riittävästi energiaa ja ravitsemusta urheiluun sekä edistää fyysistä palautumista ja terveyttä.

  2. Pidä positiivinen mentaliteetti ja tunteet harjoituksen aikana ja nauti liikkeen aiheuttamasta ilosta ja saavutuksesta.Voit liikuntaa ystävien tai perheenjäsenten kanssa lisätäksesi vuorovaikutusta ja hauskaa.

  3. Seuraa fyysistä kuntoa ja liikuntavaikutusta säännöllisesti harjoitussuunnitelman ja -menetelmän säätämiseksi ajoissa.Voit tallentaa liikunta -ajan ja etäisyyden, sykkeen ja muut indikaattorit arvioidaksesi vaikutusta ja fyysistä kunnosta.

06【Päätelmä】